Versenybíró továbbképzés - Idén nélkülözzük a wifit, és a szendvicset

Na nem, mintha ezek nélkül elképzelhetetlen lenne egy továbbképzés, csak kissé szigorúan hatott a meghívó fontos információk szekciójában a felsorolás, hogy se büfé, se wifi elérés.
 
"A Magyar Vitorlás Szövetség Versenybíró Bizottsága 2012. március 10-én, szombaton 10:00 órai kezdettel előreláthatóan 16:00 óráig szervezi a vizsgázott versenybírók éves továbbképzését" áll az idei versenybíró továbbképzés meghívójában.  Tapasztalatom szerint tanulságos versenyhelyzet elemzések és hasznos változásismertetések történnek ilyenkor, érdemes elmenni. Lehet jelentkezni a következő versenyidényre bíráskodni, és el lehet mesélni a tavalyi élményeket.

A továbbképzések világában megszokhattuk hogy kellemes környezetben, mutatós szendvicsekkel és aprósüteményekkel várják a résztvevőket. Mindez már elvárássá forrta ki magát bennem, az ismerős kilós teasütemények látványa és a kávégép zúgása olyan érzéseket kelt, mintha haza várnának. Ettől egy képzés lazulós hétvégi kikapcsolódásnak is tűnhet, függetlenül attól, hogy épp hétköznap van akár.

Hajózni muszáj, enni nem, a recesszió még dübörög, úgyhogy az rendben is van, hogy nincs szendvics., az internetet meg eléri mindenki a saját kütyüjéről. Nem megyünk a Balatonhoz se most, mint tavaly, sok csillagos szálloda helyett  egyetemi épület van, ugyanakkor mégis csak a Duna mellett, tehát a víz látványa nem hiányozhat. 

És különben is, ha van szendvics, akkor meg az a baj, hogy abból semennyi sem elég. Tavaly mire odafértem a listához, hogy jelentkezzek versenyekre bíráskodni, majd mire kiértem a teremből a büfé asztalokhoz, már hűlt helye volt minden ehetőnek, az italokból is csak a víz maradt. Jót mosolyogtam magamban, hogy a versengés ott sem maradhatott el. Amúgy pedig feliratkozás ide vagy oda, mégis azokat hívják bíráskodni, akiket már jól ismernek. Hiába szeretnék frissíteni a csapatot, a nyeretlen kétéveseket, amilyen én is vagyok, csak azért, mert "A" (legjobb) minősítést kapta még automatikusan nem invitálnak.

Majd meg látjuk márciusban, ki mit csomagol magának uzsira.